Kategoriat
Yleinen

Marimekon tehdasvierailu 9.3.2016: Tribuutti vahvoille naisille

Valtavan ennakkosuosion ja ennätyksellisen osallistujamäärän saavuttanut vierailu Marimekon tehtaalle ja tehtaanmyymälään alkoi, kun saavuimme Herttoniemen tehtaan ja tehtaanmyymälän aulaan Maritorille. Maritorilla meidän toivotti tervetulleeksi Marimekon upea General Counsel Tiina Lencioni. Alkumaljojen nauttimisen jälkeen pääsimme katsomaan uunituoretta videomateriaalia Marimekon syksyn ja talven 2016 malliston lanseerauksesta kevään Pariisin muotiviikoilta.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA   Private 938

Upean syys/talvimalliston esittelyn jälkeen siirryimme tehtaanmyymälän puolelle. Tehtaanmyymälässä Communications & PR Coordinator Lila Vertanen kertoi Marimekon vuoden 2016 mallistoista, joiden teemana on ”Tribuutti vahvoille naisille”. Kevätmallistossa esiintyy mm. Maija Isolan ”Isot Kivet” -printti, jonka ympyröissä näkyy kirjaimellisesti Isolan käden jälki – ympyrät on nimittäin leikattu käsin saksilla.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Private 960OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vahvoista naisista puheen ollen, tehtaanmyymälään meitä tuli tervehtimään Marimekon luova johtaja Anna Teurnell, jonka kädenjälkeä Marimekon vuoden 2016 mallistot ovat. Teurnell kertoi, että kevään mallistoa suunnitellessaan hän oli sukeltanut Herttoniemen tehtaan printtiarkistoihin, jossa on tuhansia printtejä. Syksyn ja talven mallisto jatkaa ”vahvat naiset” -teemaa, mutta mukana on myös surrealismia ja dadaa.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anna Teurnellin vierailun jälkeen pääsimme tositoimiin tutustumaan kevään uutuuksiin. Aika monta Marimekon paperikassia siirtyi shoppailutuokion jälkeen Herttoniemen tehtaan ”salaiselle alueelle”, jossa pääsimme ihailemaan jo tulevan syys/talvimalliston mallikappaleita. Tästä alkoi myös huikean mielenkiintoinen perehdytys Herttoniemen tehtaan toimintaan ja Marimekon printtien historiaan ja tulevaisuuteen.

 

Printtien maailmaan ja tehtaan saloihin meidät johdatti Marimekon printtijohtaja Minna Kemell-Kutvonen. Kemell-Kutvonen avasi Marimekon printtien suunnitteluprosessia: esimerkiksi Marimekon tunnetun Lumimarja-kuosin printti on luotu käyttäen mallina aitoa pensaan oksaa. Kemell-Kutvonen kertoi myös Marimekolle tunnusomaisesta lämpimien ja kylmien värien yhdistelystä sekä perinteisten printtien, kuten Unikko-kuosin, modernisoinnista. Modernisointi ja värien muuttaminen on paikoin jopa pakollista, koska Kemell-Kutvosen mukaan nykypäivän ympäristöystävälliset maalit eivät mahdollista samojen värisävyjen tuottamista kuin 50-, 60- ja 70-luvuilla.

 Private 963

Jatkoimme printteihin perehtymistä Kemell-Kutvosen johdolla Herttoniemen tehtaan puolella. Eräs vierailijaryhmä oli aikaisemmin todennut, että tehdassaliin astuessa on kuin lentäisi lentokoneella toiseen maahan – näin todella oli. Vaikka tehtaalla ei ilta-aikaan ollut käytännön toimintaa, saimme hyvin mielenkiintoisen ja asiantuntevan esittelyn tehtaan eri toiminnoista. Maalikoneessa valmistuivat printtisuunnittelijoiden valitsemat värisävyt seuraavaa päivää varten. Oli häkellyttävää kuulla, että Marimekon väriarkistossa on valittavana tuhansia värisävyjä – ja jos niistä ei löydy suunnittelijaa miellyttävää sävyä, sellainen valmistetaan. Tehdaskierros päättyi laadunvarmistusosastoon, jossa Marimekon kokeneet laadunvarmistajat tarkistavat ihmissilmällä jokaisen painetun kankaan, joka lähtee tehtaasta ulos. Näiden laadunvarmistajien silmä pystyy tarkempaan laadunvarmistukseen kuin mikään kone. Todella huikeaa ammattitaitoa.

 

Antoisa kierros tehtaanmyymälään ja tehtaalle päättyi mukavaan illanviettoon Maritorilla, jossa pääsimme vielä yhteen ääneen hämmästelemään ja ihastelemaan illan aikana näkemäämme ja kokemaamme.

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kiitos Marimekon väelle hienosti järjestetystä ja ikimuistoisesta vierailusta!

 

Laura Teirikko
Tiedotusvastaava

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/fashionl/public_html/wp-includes/functions.php on line 5279